Erhvervslejemål bliver udbudt til op mod 8,5% mere end året før viser nyt værktøj

I Odense, Aarhus og København bliver der længere mellem ledige erhvervslejemål og samtidig udbydes ledige erhvervslokaler til op mod 8,5% mere end året før. Det viser nyt digitalt værktøj, der er udviklet i samarbejde mellem Lokalebasen.dk og Estaid.

I Danmarks tre største byer er den gennemsnitlige udbudsleje steget med 6,6% i København, 1,4% i Aarhus og 8,5% i Odense det seneste år. Samtidig er der omtrent 37% færre ledige erhvervslejemål i København og Aarhus, mens der i Odense er tæt på 27% færre lejemål end året før.

Tallene er et udtryk for en branche, der hele tiden udvikler sig, og som udlejer kan det være svært at fastsætte den helt rigtige leje foret erhvervsmål. Derfor har Lokalebasen.dk og Estaid lanceret Erhvervsleje+, et digitalt værktøj, der giver indblik markedet for udbudte erhvervslokaler, så det bliver nemmere at fastsætte en konkurrencedygtig leje.

”Vi har 12.000 ledige erhvervslokaler på Lokalebasen.dk lige nu og dermed masser af data om udbudsleje, og hvordan det har udviklet sig over tid. Den data kan give udlejere – store som små – et indblik i, hvordan markedet for erhvervslejemål ser ud, og hvad erhvervslokaler i området bliver udbudt til. Det gør det nemmere at ramme markedet med det rigtige lejeniveau,” siger Jakob Dalhoff, Adm. Direktør i Lokalebasen.dk.

Han forsætter:

”Vi har set stigende priser igennem de sidste par år, men specielt på det sidste har den lave tomgang og den øgede inflation fået markedet til at stige. Vi har også set en større og større efterspørgsel fra vores kunder om at få struktureret data. En af vores kunder sagde engang: Uden relevant, struktureret data er det som at sejle et skib uden søkort.”

Lokalebasen.dk formidler titusindvis af ledige erhvervslejemål, mens Estaid samler ejendomsdata og udvikler værktøjer, der gør det nemmere at arbejde med fast ejendom. De to så et stort potentiale i at gøre data om udbudte erhvervslejemål brugbar for virksomheder, der udvikler og udlejer erhvervslokaler.

Udbudslejen stiger

Erhvervsleje+ viser gennemsnitlig leje, median leje samt top- og bundleje for erhvervslejemål i området, der er eller har været udbudt. Værktøjet viser også udviklingen i udbudslejen de seneste 12 måneder og giver samtidig en beregning på gennemsnitlige driftsomkostninger på erhvervslejemål. Alt sammen data, der kommer fra de mange annoncer, som udlejerne opretter på Lokalebasen.dk.

”Alt den data giver mere værdi, når det bliver aktiveret i en platform som Estaid, hvor det kan hjælpe udlejere med at træffe de rigtige beslutninger,” siger Jakob Dalhoff.

Beregningerne fra København, Aarhus og Odense baserer sig på erhvervslejemål, der er eller har været udbudt mellem 1. august 2021 og 31. juli 2022 inden for en radius af 3 kilometer fra hver af de tre byers rådhuse.

Samarbejder styrker branchen

Estaid har tidligere lanceret et samarbejde med EjendomDanmark om data fra en kvart million lejekontrakter, og det nye samarbejde med Lokalebasen.dk passer lige ned i Estaids mission.

CEO i Estaid, Søren Nielsen, fortæller:

”Estaid er et værktøj, der gør det nemmere at arbejde med fast ejendom, og vores samarbejde med Lokalebasen.dk gør Estaid mere komplet. Nu kan du ikke bare se de faktiske lejeniveauer i området, men du kan også se, hvad ledige erhvervslejemål bliver udbudt til, så du er helt skarp på konkurrencen i markedet.”

Søren Nielsen fortsætter: 

”Vi har tidligere fortalt, hvordan vi vil skabe større samarbejde i ejendomsbranchen, og det er netop i samarbejder som dette, at vi kan skabe de nødvendige indsigter, når folk i ejendomsbranchen skal finde, udvikle eller udleje ejendomme.”

Vil du se, hvad Erhvervsleje+ kan gøre for dig?