Erhvervslokaler i København udlejes til 6,6% mere end året før

Hvis du udlejer erhvervslejemål i 3 kilometers radius fra Rådhuspladsen i København, er der stor sandsynlighed for, at lejen er steget med 6,6% det seneste år.

Sådan ser udviklingen ud, hvis du beregner gennemsnittet for de 978.929 m2 fordelt på 1.539 lejemål i området.

Her er den gennemsnitlige udbudsleje 2.155 kr. pr m2. Det er en stigning på 6,6% i forhold til samme periode året før, viser Erhvervsleje+.

Priserne er steget de sidste par år, men især på det seneste har den lave tomgang og den øgede inflation fået markedet til at stige yderligere.

Der er altså god grund til, at du løbende holder dig opdateret på markedet, så du ved, hvordan lejeniveauerne udvikler sig på erhvervslejemål, der er eller har været udbudt.

Her kan du se udviklingen i lejeniveauer for udbudte erhvervslejemål i en radius af 3 kilometer fra Rådhuspladsen i København i perioden 1. august 2021 til 31. juli 2022.08.18 

Tallene kommer fra Erhvervsleje+, som viser data om alle udbudte erhvervslejemål.

I København er den gennemsnitlige leje steget med 6,6%, medianlejen med 5,8%, toplejen med 8,7% og bundlejen er faldet med 0,4%.

Udviklingen kommer nok ikke som den store overraskelse, for det samme billede tegner sig i Odense, hvor gennemsnitslejen er steget med 8,5% og i Aarhus, hvor stigningen lyder på 1,4%, og det er meget muligt, du allerede har justeret priserne for de af dine erhvervslejemål, der har været udbudt det seneste år.

Men lade os blive i nærheden af Rådhuspladsen i København.

For hvis du kigger dig omkring, har du sikkert bemærket, at der det seneste år har været længere mellem ”Til leje”-skilte i vinduerne (eller annoncer på Lokalebasen.dk). Faktisk har der været hele 36% færre ledige erhvervslejemål som i samme periode året før.

Tallene taler et tydeligt sprog. De vidner om et marked med mindre tomgang og højere priser, og som udlejer af erhvervslejemål, er du nødt til at holde dig skarp på udviklingen og konkurrencen på markedet.

Se data om udbudte erhvervslejemål i dit område